Last van spanning, stress, overspanning of burn-out?

Af en toe stress in je leven is normaal en ook helemaal niet erg. Het houdt je scherp en zorgt ervoor dat je optimaal kunt presteren. Maar als dit te lang aanhoudt en je teveel stress ervaart kan het jouw leven gaan beperken of bepalen. Je hebt minder energie en ervaart continue stress in je lichaam en geest. Je kunt niet meer de dingen doen die jij graag doet. Herkenbaar?

Stress- en burn-out coaching gaat je helpen bij:

Vitaliteitscoach-Leiden-Oegstgeest

Hoe werkt het?

Na de kennismaking starten we het traject met een eerste analyse van de stressklachten en stressbronnen. Afhankelijk van de klachten zullen we vervolgens eerst werken aan het fysieke herstel door middel van diverse interventies op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en slaap. De focus ligt hierbij op het herstellen van de energie. Om beter te begrijpen wat er gebeurt in je lichaam krijg je ook een stukje uitleg over de interventies. Wat doet stress met je lichaam? En wat is het effect van voeding? 

In de volgende fase ligt de focus op het mentale herstel zoals inzicht krijgen in jouw stressbronnen, omgaan met stress en emoties en het versterken van competenties als assertiviteit, planning of stressbestendigheid zodat jij op de lange termijn stressvrij bent. Je leert hoe je tijdig aan kunt voelen dat je gestrest bent zodat je dingen anders aan kunt pakken.

De laatste fase bestaat uit eventuele werkhervatting.

Wil jij stress verminderen, burn-out voorkomen of verhelpen?